Typisch Utrechts?

Appen met historische figuren uit Utereg

Cultureel evenement
gratis
Appen?

Een appje sturen naar Truus van Lier? Het kan! Utereg, een project van Guus de Jonge voor het 900-jarige bestaan van Utrecht, geeft je de mogelijkheid. Het avontuur begint op je telefoon zodra je een appje stuurt naar Johan van Nassau. Hij legt alles aan je uit en geeft je een kaart met de beelden in de stad die meedoen. Je zal ze eerst moeten vinden, waarna Johan hun nummer met je deelt. Een soort Pokemons vangen dus!

Iedere historische chatbot wil jou graag een eigen verhaal vertellen. Doordat ze allemaal in verschillende tijden leefden, en zich met erg uiteenlopende onderwerpen bezighielden, krijg je erg breed beeld van de geschiedenis van de stad. Zo leer je van Truus van Lier wat over de Spaans Oorlog, van Sint Willibrord over het geloof, van Professor Donders over de wetenschap, van Biru de Chow-Chow hond over de Utrechtse kunstwereld. 

Iedereen kan het avontuur zelf en in z’n eigen tempo beleven.

Appen?

Ze vertellen je allemaal hun eigen verhaal, interactief, en aan de hand van veel foto’s en video’s. Een nieuw soort spel in een 21e eeuws jasje, die iedereen zo op z'n telefoon kan doen.

Guus de Jonge, maker

Extra info

  • Type Cultureel evenement
  • Thema Typisch Utrechts?
  • Periode Eigentijdse geschiedenis (1945 tot nu), Moderne Tijd (1800 - 1945), Vroegmoderne Tijd (1500 - 1800), Vroege Middeleeuwen (500 - 1000)
  • Regio Regio Utrecht stad
  • Plaats Utrecht, Nederland