Niet geschikt voor onderdanigheid

Tentoonstelling De Vrouwen van Soestdijk

Tentoonstelling
Ticketinformatie

Paleis Soestdijk dankt zijn illustere status óók aan de vrouwen die hier de afgelopen eeuwen ´s zomers maar al te graag verbleven. In de najaarstentoonstelling ‘De vrouwen van Soestdijk’ zal het rijke verleden van dit paleis, gecombineerd met hedendaagse mode, design en ambacht, uitgebreid te zien zijn. Heel bijzonder dat die ruimtes tijdens deze tentoonstelling voor het eerst toegankelijk zijn voor publiek.

Historica Reinildis van Ditzhuyzen verrichtte het onderzoek bij de tentoonstelling. Voor historische stukken werkt de curator samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daarnaast zet Uniquole de verhalen van de vroegere bewoonsters kracht bij met ambacht, design en mode anno nu. ‘Mary Stuart had bijvoorbeeld een galerij van Delfts blauw met verse bloemen. De sensatie die zij daarbij voelde, willen we evenaren door een imposante installatie van het wereldberoemde Royal Delft te maken met de uitmuntende, duurzame kunstbloemen van Regina Floral Feelings.’

Ook andere gerenommeerde Nederlandse ontwerpers en kunstenaars luisteren de geschiedenis van het paleis op met hedendaagse objecten. Zo zijn er 3D geprinte glazen vazen te zien van Dirk van der Kooij, tonen Gemmy Woud-Binnendijk, Suzanne Jongmans, Frieda Mellema en Bas Meeuws hun fotografische meesterwerken, exposeert Edwin Oudshoorn zijn poëtische jurken, verrast Sebastiaan Brajkovic met gouden serviezen, geeft Luca Boscardin een kleurrijke knipoog met zijn grafische buitenbeelden en maken Marcel van Doorn en Joris Laarman indruk met een karakteristieke interieurobjecten. Studenten van het Hout- en Meubileringscollege geven blijk van hun kunnen met innovatief nieuw werk en hoogwaardige marqueterie.

Ticketinformatie

Extra info