Utrechtse kastelen en buitenplaatsen

Fietsen en wandelen door de Vechtstreek

Alle routes in de Vechtstreek

Met Zicht op de Vechtstreek ontdek je al fietsend, wandelend of varend het schitterende landschap van de Vechtstreek. Thematische routes vertellen over buitenplaatsen, jaagpaden, molens en forten, kortom: de rijke historie van de streek.

Zo is er een fietsroute langs de oevers van de Vecht die herinnert aan de rivier als transportroute; je passeert zoals rolpalen, jaagpaden, sluizen, waterstoepen, waterhekken, waterbanken, theekoepels aan het water. In ieder dorp is de route af te korten door de rivier over te steken. Onderweg kom je langs tientallen horecagelegenheden met terras, winkels, musea en molens.

Informatie over deze en andere fietsroutes in de Vechtstreek vind je bij ZichtopdeVechtstreek.nl.

Ook zijn er op die site verschillende wandelroutes op te halen in de tuinen en parken van buitenplaatsen langs de Vecht. Of denk aan de wandelroute Rondje Nieuwersluis-Breukelen van zo'n 6 kilometer die begint in Nieuwersluis. Een plek van waaruit een eeuwenlange militaire geschiedenis spreekt. Langs de Straatweg loop je naar Breukelen, met aan de linkerhand buitenplaatsen en aan de rechterhand de bijbehorende parkbossen.

Informatie over deze en andere wandelroutes in de Vechtstreek vind je bij ZichtopdeVechtstreek.nl.

Alle routes in de Vechtstreek