Klompenpad Benedeneindsepad

Wandeltocht

Ontdek het mooie buitengebied in het grensgebied van Lopik, Montfoort en Oudewater in het Groene Hart. Wandelen door een waterrijk natuurgebied en een cultuurhistorisch agrarisch landschap. Geniet van verschillende vogels, vergezichten en dorpsverhalen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Deze route start in Benschop, een typisch lintdorp in de Lopikerwaard. In de 12de eeuw werd dit gebied ontgonnen via het Cope-systeem. De naam Benschop is net zoals veel 'copen dorpen' in de omgeving ontleend aan degene die het gebied heeft omgezet naar bruikbaar land: in dit geval Benno van Aemstel. 

Het klompenpad Benedeneindsepad start bij Pannenkoekenhuis Midden Op ‘t Landt, Benedeneind Noordzijde 430a, Benschop.

Dit pad is tevens een Klompenpad KIDS waar kinderen van alles kunnen doen, ontdekken en beleven tijdens de wandeling. Er is een trekpontje, een uitkijktoren en in de Kidsfolder staan allerlei leuke opdrachten. Bekijk hier de speciale kids folder.

Wil je deze route lopen?

Ja, graag!

Over Klompenpaden

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden.

Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.