Klompenpad Eendenkooienpad

Wandeltocht

Ontdek het mooie buitengebied van Montfoort en IJsselstein. Wandelen door de polder, langs kades en het jaagpad van de Hollandse IJssel. Geniet van de weidse uitzichten en de combinatie van cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Wist je dat Montfoort één van de oudste steden langs de Hollandse IJssel is? Omstreeks 1170 stond er een kasteel en in 1329 ontving Montfoort stadsrechten. De omgeving met jaagpaden, tiendwegen, eendenkooien en boerderlijlinten tonen de geschiedenis van het Nederlandse landschap. 

Dit Klompenpad begint bij Jachthaven en Restaurant Marnemoende, Noord IJsseldijk 107D in IJsselstein en is 17 kilometer lang. U kunt de route verkorten naar 12 kilometer.

Wil je deze route lopen?

Graag!

Over Klompenpaden 

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden.

Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.