Klompenpad Gerrit Achterbergpad

Wandeltocht

Wandelen in de voetsporen van Gerrit Achterberg, over Landgoed Sandenburg, door bossen en langs de voet van de Heuvelrug. Ontdek het mooie buitengebied van Doorn, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Gerrit Achterbergpad is een ode aan de bekende Langbroekse dichter Gerrit Achterberg. Onderweg zijn er dan ook een aantal van zijn werken te vinden op gedichtenpanelen. De route start bij de Stadshaven Wijk bij Duurstede, en vervolgt zijn weg onder andere langs Kasteel Duurstede en Landgoed Sandenburg. Op het landgoed is een sprookjesachtig wit kasteel te bewonderen. De torens vol kantelen doen een middeleeuwse oorsprong vermoeden, maar slechts één toren stamt uit deze tijd. De rest van het kasteel kreeg halverwege de negentiende eeuw zijn huidige uiterlijk. 

Dit Klompenpad begint bij de Stadshaven Wijk bij Duurstede en is 11 kilometer lang. Let op, dit is geen rondwandeling. 

Wil je deze route gaan wandelen?

Ja, graag!

Over Klompenpaden

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden.

Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.