Klompenpad Jufferpad

Wandeltocht

Ontdek het mooie buitengebied van Renswoude en Veenendaal. Wandelen over oude en nieuwe landgoederen en langs forten en kastelen. Geniet van het afwisselende landschap, de rust en de combinatie van cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Onderweg kom je langs bijzondere punten aan de Grebbelinie, zoals Fort aan de Buursteeg. Later is dwars door het fort de Rijnspoorweg aangelegd. Ook de Slaperdijk doorkruist het fort. Deze reservedijk werd na een overstroming in 1651 aangelegd. Hij kon echter niet voorkomen dat er in 1855 opnieuw een watersnoodramp plaatsvond.

De route start bij Fort aan de Buursteeg en is 16 km lang.

Wil je deze route wandelen?

Ja graag!

Over Klompenpaden

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden.

Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.

Aanvullende informatie