Klompenpad Lint- en Liniepad

Wandeltocht

Ontdek het mooie buitengebied van Schalkwijk, waar je kan wandelen langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Geniet van de rust en de weidse uitzichten. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Het Lint- en Liniepad loopt langs een aantal forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, zoals Werk aan de Groeneweg. Dit is een verdedigingsstelling voor het verder gelegen Fort Honswijk. Het bestaat uit een aantal loopgraven, groepsschuilplaatsen, grachten en wallen. De schuilplaatsen zijn van gewapend beton, met muren en een dak van wel een halve meter dik. Soldaten konden hier schuilen tijdens beschietingen, stalen luiken sloten de achterkant af. Om het verdedigingswerk te verbloemen werden er 2930 fruitbomen aangeplant. 

Dit Klompenpad begint op TOP Eiland van Schalkwijk, Provincialeweg 1, 3998 JE Schalkwijk en is 10 kilometer lang. 

 

Wil je deze route gaan wandelen?

Ja, graag!

Over Klompenpaden

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden.

Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.