Klompenpad Oudenhorsterpad

Wandeltocht

Wandelen over landgoederen, boerenerven en langs beken in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Woudenberg en Scherpenzeel. Wandelen op de grens van Gelderland en Utrecht. Door het agrarisch gebied, over landgoederen, boerenerven en langs beken. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het klompenpad dankt zijn naam aan de hoeve Oudenhorst, één van de oudste hoeven van de Gelderse Vallei. In de 14e eeuw stond hier een versterkte hofstede met een gracht. Onderweg kom je langs nog veel meer interessante historische plekken, zoals de liniedijk van de Grebbelinie, de buitenplaats Lambalgen, Hoeve De Beek en de spoordijk van de voormalige spoorlijn van Amersfoort naar Kesteren.

De route start van het klompenpad Oudenhorsterpad bij Partycentrum Schimmel, Stationsweg Oost 243, Woudenberg en is 7,5 km lang.

Wil je deze route gaan wandelen?

Ja graag!

Over Klompenpaden

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden.

Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.