Klompenpad Slagmaatpad

Wandeltocht

Ontdek het mooie buitengebied van Bunnik en Houten. Wandelen over Fort bij Vechten, door een nieuw natuurgebied en over boerenland. Geniet van een afwisselende route zo dicht bij het stedelijk gebied. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Dit Klompenpad loopt onder andere langs de Tankgracht, waar natuur en cultuurhistorie samen komen. De gracht die je hier ziet is een tankgracht die in 1939 is aangelegd, en onderdeel was van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De diepe grachten moesten de tanks tegenhouden. Tegenwoordig is de Mastwetering, zoals het nu heet, een oase van rust. 

Dit Klompenpad begint bij TOP Fort bij Vechten, t.o. parkeerplaats Achterdijk 21 in Bunnik en is 7 kilometer lang. Er is ook een opstappunt op de Parkeerplaats Binnenweg in Houten.

 

Wil je deze route gaan wandelen?

Graag!

Over Klompenpaden

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden.

Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.