Klompenpad Stoetwegenpad

Wandeltocht

Ontdek het mooie buitengebied van Driebergen, Zeist en Bunnik. Wandelen door een oud agrarisch gebied, prachtig aangelegde parkbossen, over historische landgoederen en het jaagpad van de Kromme Rijn. Geniet van de Stichtse Lustwarande, een lint van landgoederen en buitenplaatsen, met grote diversiteit aan cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

De route passeert onder meer station Driebergen-Zeist. Daar liep ook de Rhijnspoorweg Amsterdam-Utrecht-Arnhem langs die vanaf 1843 werd aangelegd. Voor deze tweede belangrijke Nederlandse spoorlijn moest ten oosten van Driebergen de Utrechtse Heuvelrug doorgraven worden. De opening van dat station in 1844 bood kansen voor forensenverkeer en toerisme. Nabijgelegen plaatsen waren vanaf daar goed te bereiken.

Dit Klompenpad begint bij Pannenkoekenhuis en lunch-restaurant Princenhof, Hoofdstraat 1 in Driebergen-Rijsenburg en is 11 kilometer lang.

Wil je deze route gaan wandelen?

Ja, graag!

Over Klompenpaden

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden.

Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.