Klompenpad Veendijkpad

Wandeltocht

Ontdek het mooie buitengebied van Bunschoten-Spakenburg. Wandelen door het open polderlandschap van Eemland. Over boerenland en door de historische Dorpsstraat. Geniet van het weidse uitzicht, de rust en de combinatie van cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

De route gaat door de Dorpstraat. Achter de erven van de woningen aan deze straat liggen de zogenoemde Stadsweiden. Een opvallend, en tegenwoordig zeldzaam, binnenstedelijk poldergebied van grote historische waarde. Dit gebied werd als bouwlocatie opgenomen in een middeleeuws uitbreidingsplan. Een stratenpatroon in de vorm van burgwalletjes was al aangelegd toen de stad verwoest werd in opdracht van de bisschop van Utrecht. Het uitbreidingsplan werd niet uitgevoerd, de Stadsweiden zijn tot op de dag van vandaag behouden gebleven. 

Dit Klompenpad begint bij TOP De Kooi, Zevenhuizerstraat 1, Bunschoten-Spakenburg en is 8 kilometer lang.

Wil je deze route gaan wandelen?

Ja graag!

Over Klompenpaden

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden.

Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.