Gezichten van Utrecht

Tentoonstelling CoBrA in vogelvlucht

Tentoonstelling
Dinsdag tm zaterdag
€7,50
Bekijk de tentoonstelling

In Stadsmuseum Veenendaal is er een heel kleurrijke, artistieke en vreugdevolle tentoonstelling te zien. CoBrA komt namelijk op bezoek. In vogelvlucht kom je alles te weten over deze bijzondere kunststroming, die veel sporen in de hedendaagse kunst heeft achtergelaten. De tentoonstelling is te zien tot 7 september.

CoBrA was een internationale beweging van jonge, vooruitstrevende kunstenaars. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten zij een revolutie: een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag doorwerkt in kunstuitingen en kunstopvattingen. De beweging werd opgericht op 8 november 1948 in Parijs. De naam CoBrA is een samenstelling van: Copenhagen, Brussel en Amsterdam. De hoofdsteden waar de oprichters van deze kunstenaarsgroep vandaan kwamen. 

In deze tentoonstelling krijg je ze allemaal te zien: Karel Appel, Corneille, Lucebert, Anton Rooskens, Carl-Henning Pedersen, Lotti van der Gaag, Mogens Balle, Jacques Doucet, Pol Bury, Pierre Alechinsky, Constant, Reinhoud D’Haese,  Asger Jorn, Tajiri , Theo Wolvecamp en Eugène Brands.

Op zaterdag 1 juni van 15:00-17:00 uur zal een arrangement in het kader van de tentoonstelling CoBrA in vogelvlucht plaatsvinden. Tijdens dit arrangement zullen conservator Natalie Kriek en rondleidster Jeanne Schoots van Stadsmuseum Veenendaal rondleiding geven door de tentoonstelling, waarna er onder een drankje genoten kan worden van muziek. Aanmelden voor dit arrangement is noodzakelijk en kan via info@stadsmuseumveenendaal.nl.

Vanaf 3 juni zullen er namelijk 15 extra kunstwerken te zien zijn in de expositieruimte van het Gemeentehuis in Veenendaal.

Bekijk de tentoonstelling