Gezichten van Utrecht

Tentoonstelling Louis Favre - Een wereld vol kleur

Tentoonstelling
Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur | Zondag van 13.00 tot 17.00 uur
€7,50

Deze zomer staat het Stadsmuseum Woerden in het teken van het kleurrijke werk van Louis Favre (1891-1956). Van 4 mei tot en met 1 september 2024 kunnen bezoekers zich vergapen aan een veelzijdige mix van onderwerpen, variërend van Noord-Afrikaanse interieurs met dames gehuld in exotische gewaden en gouden sieraden tot meer abstract werk van harlekijnen, vissen en vliegers. Eén ding staat vast: het museum verandert in een explosie van kleur!

Tijdens zijn leven geniet Favre wereldwijde bewondering en zijn werk wordt verzameld door invloedrijke kunstkenners zoals de Amerikaanse Gertrude Stein en de Cone-sisters. Hij bevindt zich in de kringen van de Parijse avant-garde, maar na zijn dood raakt Favre echter in de vergetelheid.

Een gepassioneerde verzamelaarster uit Woerden heeft het tot haar missie gemaakt om Louis Favre opnieuw op de kaart te zetten. Door kenners met elkaar in contact te brengen en regelmatig tentoonstellingen te organiseren, eert zij zijn nalatenschap en laat zijn werk voortleven. Het Stadsmuseum Woerden is vereerd om Favre met open armen te ontvangen en zijn kleurrijke schilderijen en grafiek aan het publiek te presenteren.