Het verhaal van Utrecht

Tentoonstelling Pauline Curnier Jardin

Tentoonstelling
dinsdag tm zondag | 11.00u - 17.00u
volwassenen: €13,50 | 13 tm 17 jaar: €6,50
Ticketinformatie

Op 9 september 2023 opent de eerste omvangrijke museale solotentoonstelling van Pauline Curnier Jardin (Marseille, 1980) in Nederland. In Hot Flowers, Warm Fingers toont de Franse kunstenaar werk uit de afgelopen vijf jaar in combinatie met werken die speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt zijn.

In haar films, installaties, performances, schilderijen en tekeningen dompelt Curnier Jardin de toeschouwer onder in een visueel overweldigend universum, waarin een breed scala aan zijn verweven: van heidense rituelen, katholieke processies en mythen tot carnavalsoptochten en horrorfilms.

De tentoonstelling bestaat uit vijf zaalvullende installaties, die elk op een ander aspect van stereotype verbeeldingen, voorstellingen en rituelen reflecteren, bijvoorbeeld van de vrouw of bepaalde gemeenschappen. Met haar werk biedt Curnier Jardin geen oplossingen of ‘loutering’, maar ze verwart, ontregelt en laat de toeschouwer op een andere manier machtsstructuren ervaren. De kunstenaar houdt ons een spiegel voor van menselijk gedrag in het verleden en in de actualiteit.

Ticketinformatie

Extra info