Gezichten van Utrecht

Tentoonstelling PRIKKEL

Tentoonstelling
Woensdag tm Zondag van 10.00u tot 17.00u
€15 | tm 12 jaar gratis
Bezoekersinformatie

Van 6 oktober 2023 t/m 7 januari 2024 bezoek je op Buitenplaats Doornburgh - podium voor kunst en wetenschap - de tentoonstelling PRIKKEL. Beeldend kunstenaars, wetenschappers en  theatermakers onderzochten vragen als: “Waarom kampen zoveel mensen met burn-outklachten?”, “Hoe verwerken ons brein en lichaam eigenlijk prikkels?” en “Wat kunnen wij hierover leren van neurodiverse mensen, met bijvoorbeeld autisme of ADHD?”. De uitkomsten vind je terug in deze zintuiglijke tentoonstelling - vol kunstwerken, video- en licht- installaties en een interactief lab – waarin wordt gespeeld met de waarneming en al je zintuigen aan bod komen.

In de route die je als bezoeker aflegt komen alle zintuigen aan bod. De vijf zintuigen waar we mee bekend zijn: horen, zien, voelen, ruiken en proeven, maar ook de drie waarover we vaak minder weten, maar die juist heel bepalend zijn voor onze waarneming en de manier waarop we prikkels verwerken: de interne zintuigen.
 
De kunstenaars en wetenschappers die in de tentoonstelling vertegenwoordigd zijn, delen dezelfde fascinatie voor de thematiek. Zij bieden je een nieuw perspectief op prikkels, in al hun facetten. De tentoonstelling geeft bezoekers uiteenlopende ervaringen in verschillende kunstwerken en immersieve installaties. Onderdeel van de tentoonstelling is een interactief lab, waar de bezoeker wordt uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan en te experimenteren.  

Bezoekersinformatie