Ode aan het landschap

Tentoonstelling Willem van Leusden

Tentoonstelling
8 maart t/m 30 april: woensdag t/m zondag van 13:30 – 16:30 uur | 1 mei t/m 30 september woensdag t/m zondag van 11:00 – 17:00
€8,-
Ticketinformatie

Ter nagedachtenis van het 50-jarige overlijdensjaar van kunstenaar Willem van Leusden heeft het Vechtstreekmuseum een tentoonstelling opgezet over het bijzondere werk en leven van de kunstenaar. Getiteld 'In de voetsporen van Willem van Leusden' richt de tentoonstelling zich op het veelzijdige leven van de Utrechtse Van Leusden.

De in Utrecht geboren kunstenaar heeft zich in zijn artistieke loopbaan diverse kunststijlen eigen gemaakt. Zijn artistieke ontplooiing kenmerkt zich door een voortdurende zoektocht naar nieuwe technieken, kunstvormen en symbolen. De tentoonstelling neemt je met schilderijen en etsen en door middel van verhalen en beelden mee op de ontdekkingsreis naar Van Leusdens veelzijdigheid.

Bijzondere vriendschappen van Van Leusden met andere kunstenaars (Rietveld, El Lissitzky en Moesman) spelen daarbij een belangrijke rol.

Op zaterdag 23 maart van 13:30 tot 16:30 komt het Grafisch Atelier Maarssen met twee etspersen naar het museum en dan kunnen bezoekers van de tentoonstelling onder hun deskundige leiding met behulp van etsplaten van Willem van Leusden zelf etsen maken.

Ticketinformatie