Verborgen schatten in Domkerk

Rondleiding
Meer info over de audiotour

De audiotour leidt bezoekers langs alle hoogtepunten en vertelt je over hoe de Domkerk getekend is door de geschiedenis van de stad. De Beeldenstorm en de windhoos in 1674 lieten hun sporen na, maar nog altijd staat de kerk vol kunstschatten. Het verhaal legt uit wat er te zien is, zonder de beleving van het indrukwekkende interieur te verstoren. Zo krijgt deze plek, waar we vaak dagelijks langsfietsen of lopen nog meer betekenis.

Deze zomer is een uitgelezen kans om deze schatten met buitenlandse allure in het Grootste Museum van Nederland te ontdekken. In de kerk staan de vrijwilligers klaar om bezoekers – coronaproof – te ontvangen en te verrassen met de schoonheid van het gebouw. De hoogtepunten van de kerk hebben we voor je geselecteerd. Achter elk van deze hoogtepunten schuilt een bijzonder verhaal. Vraag bij je bezoek naar de audiotour en luister al dwalend door de kerk naar de verhalen. Of laat je meevoeren met de tour die alle highlights aan het licht brengt.

Het Grootste Museum van Nederland is een initiatief van Museum Catharijneconvent en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Mondriaan Fonds. Kijk voor alle deelnemende locaties en hun openingstijden op www.grootstemuseum.nl.

 

Meer info over de audiotour