Ode aan het landschap

Zij is Molenaar, fietsroute 6

Fietsroute
Routeinformatie

Deze fietsroute, ontwikkeld door het initiatief Zij is Molenaar, leidt je langs Groenekan, Utrecht, Maarssen, Tienhoven en Westbroek. Je fietst op het grensgebied van de stad Utrecht en het uitgestrekte landschap van de Vechtplassen. Onderweg kom je langs een aantal prachtige Utrechtse molens waar vrouwelijke molenaars de dienst uitmaken. Aangekomen bij ‘hun’ molens, kun je met je telefoon een QR code scannen en naar hun verhalen luisteren. Een perfecte fietspauze. Deze zesde route is 34 kilometer lang.

Zij is Molenaar

Molenaars: vrouwen die in wieken klimmen, op klompen lopen en met zeilen slingeren… Met ‘Zij is Molenaar’ maak je kennis met dertien enthousiaste molenaars en molenaars in opleiding (MIO’s) in Utrecht en ‘t Gooi.

‘Zij is Molenaar’ is een initiatief van Het Gilde van Vrijwillige Molenaars, afdeling Utrecht-’t Gooi ter ere van het 50 jarige jubileum van het Gilde. In Utrecht-’t Gooi draaien namelijk relatief gezien de meeste vrouwelijke molenaars en MIO’s van Nederland.

De verhalen van deze vrouwelijke molenaars kun je beluisteren via Spotify. Ook is er een documentaire gemaakt, die je hier kunt bekijken.

Fiets je liever met een fysiek fietsboekje? Die kun je hier gratis aanvragen.

Routeinformatie

Extra info