Vondst van de Schervendokter

Zomerexpositie Van vondst tot verzameling

Tentoonstelling
dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur
gratis

Archeologie is ooit begonnen als een bezigheid van deftige heren. Maar al snel werd het een breder gedragen interesse. Nu zijn er ook vele amateurarcheologen bij betrokken en is het veld echt een burger-gedragen wetenschap geworden. Daarover gaat deze zomerexpositie van Museum Hoge Woerd, getiteld Van vondst tot verzameling. De collectie van het Provinciaal Utrechts Genootschap is daarbij als uitgangspunt genomen.

Hoe ontwikkelde het vak zich tot een volwassen wetenschap? En welke rol speelde het lokale verleden daarbij? De expositie neemt je mee langs de meest opmerkelijke vondsten en verhalen. Kruip in de huid van vier markante onderzoekers en volg hun passie voor het Romeinse verleden van Utrecht.

Zelf op onderzoek uit?

Speciaal voor jonge onderzoekers heeft deze expositie een bijpassende gezinsactiviteit. Gewapend met een opdrachtenboekje  bestudeer je alle vitrines van de tentoonstellingen. Wat ligt er precies in? Kun jij ontdekken wat alle voorwerpen zijn en uit welke tijd ze komen? En wat voor een personen waren de tentoongestelde onderzoekers eigenlijk? Zoek de juiste voorwerpen bij de juiste personages en ontdek of jij de puzzel weet op te lossen.

Extra info