Bekijken

Bart Lansdorp wil er nog niet aan denken welke consequenties de veranderingen in het zorgsysteem op langere termijn zouden kunnen hebben. Sluiting van 't Fierhuis komt niet voor in het woordenboek van de ouder.

De ouders hopen dat de Kamercommissie inziet dat de plannen van de regering niet goed zijn en dat deze zo snel mogelijk van tafel worden geveegd.

Door veranderingen in de AWBZ-financiering gaan de gehandicapte bewoners per 1 januari 2010 er gemiddeld 25% op achteruit. Voor sommige woonvormen, zoals 't Fierhuis betekent dat inleveren aan kwalitieit. Andere wooninitiatieven in het land vrezen te moeten sluiten. Nieuwe iniatiatieven zouden bij voorbaad geen kans van slagen hebben. Tijd voor actie dus!

Een delegatie van woongroep 't Fierhuis in Soest is donderdag afgereisd naar Den Haag om actie te voeren.'t Fierhuis is 4,5 jaar geleden opgezet door ouders en biedt onderdak aan 12 verstandelijk gehandicapten. De ouders van de bewoners maken zich zorgen over de veranderingen in de ABWZ-financiering. We spraken aan de vooravond van de actie met Bart Lansdorp, de vader van bewoner Bram (Frame 5 = Bram) en tevens de voorzitter van de oudervereniging.

Met minder geld wordt 't Fierhuis gedwongen minder medewerkers in te zetten die de nodige zorg bieden in de woongroep.

QUOTE De actie... vragen.

QUOTE Er zijn nu... zorgaanbieder ja

QUOTE Uhm zover... ten goede keert

QUOTE We gaan met... om geld

Actie Fierhuis

Instelling Archief Eemland
Collectie Film en geluid
Deelcollectie Film en geluid Archief Eemland
Objectnummer 70fa2ada-a1e6-11e2-9749-67d0b7c22dd5:2fae7e86-4ccd-4048-6a7e-3186a0cf61a1
meer