Bekijken

(ARC BEELDEN 32437) De bouw van de fietstunnel onder de A28 was een bijzonder project. Het zand onder de A28 werd beetje bij beetje weggeschraapt. Uit een soort ijzeren constructie met vierkante vakken werd met een kleine grijper zand weggehaald. Met de snelheid van een halve meter per uur werd er een weg gebaand onder de rijksweg door.

<<<<<>>>>> DELETE!!

De Schammer aan de kant van Leusden wordt een belangrijk recreatiegebied. Dit gebied wordt in de toekomst ontsloten. Daarvoor is de nieuwe fietstunnel een belangrijk verbindingspunt. De tunnel maakt onderdeel uit van een groot fietsnetwerk. De afgelopen jaren is er heel veel geld besteed aan fietspaden in de provincie Utrecht.

De nieuwe fietstunnel is uitgerust met een zogeheten muskito. Dit hightech snufje is bedoeld om jongerenoverlast te voorkomen.

De nieuwe fietstunnel onder de rijksweg A28 is officieel geopend. De tunnel verbindt Amersfoort met Leusden. Voor met name het woonwerkverkeer, maar ook voor recreatieve fietsers, biedt de tunnel veel voordelen.

Henk van den Belt woont in de buurt van de nieuwe tunnel en is tevens lid van het wijkbeheerteam Randenbroek/Schuilenburg. Hij vindt de muskito een goede vinding.

Het lid van het wijkbeheerteam heeft ook een punt van kritiek. ( zin = verplaatst)

QUOTE (maar) Waar ik... gebruikers

QUOTE Ja de ... ik nie

QUOTE Ja het is... geweest

QUOTE U ziet om... buitengewoon goed

Opening fietstunnel A28

Instelling Archief Eemland
Collectie Film en geluid
Deelcollectie Film en geluid Archief Eemland
Objectnummer 70fa2ada-a1e6-11e2-9749-67d0b7c22dd5:3b677fba-7d34-49bc-9e76-48f6a852e3dd
meer

meer voorwerpen van Opening fietstunnel A28