Bekijken

De Amersfoorter heeft gewonden en medewerkers van het hotel zoveel mogelijk proberen te helpen. Na een nacht op straat reed hij met 2 Canadezen naar de Dominicaanse Republiek. Onderweg probeerde hij zo snel mogelijk contact op te nemen met zijn vrouw en kinderen.

De Amersfoorters Thomas en Benjamin Smit zijn twee van die initiatiefnemers die in actie komen voor Haïti. De broers organiseren regelmatig feesten in Curtis Café aan de Hof. Het feest van komende vrijdag zal volledig in het teken van Haïti staan.

Direct viel hem op dat de schade groot was.

Het podium van Theater De Flint staat dinsdag 2 februari volledig in het teken van Haïti. Sara Kroos heeft haar vrienden opgetrommeld voor een benefietoptreden ten bate van Giro 555. Naast Sara Kroos en haar band treden in ieder geval Dolf Jansen, Karin Bloemen, Hans Klok, Claudia de Breij, Angela Groothuizen en Dames voor na Vieren op.

Hij is één van de Nederlanders die de verwoestende aardbeving heeft overleefd. Hij was voor zaken in Haïti en stond op het moment van de aardbeving bij de balie van een hotel in Pétion-Ville, een voorstad van Port-au-Prince. De zakenman hoorde de aardbeving aankomen.

In Curtis Café draaien vrijdagavond de dj´s Denz Devares, Soul de Marin en Cantus. Het feest begint om 23.00 uur.

Op het feest komt een pot te staan waarin gedoneerd kan worden en van elk biertje dat wordt verkocht gaat 50 cent naar Giro 555. Benjamin verwacht veel van het feest.

QUOTE Ja gewoon... miljoen haha

QUOTE We willen... bij te dragen

QUOTE: Dat was eigenlijk het eerste... ....op dat moment.

QUOTE: Die ondersteun ik van harte.... ....heel hard nodig.

QUOTE: Ik heb in Japan een tijdje gezeten..... ....ook maar gedaan.

QUOTE: Om ons heen.... .....is aangekomen.

Van de Goor kon, samen met alle mensen in het hotel, naar buiten komen.

Vele Amersfoorters zijn erg betrokken bij de aardbevingsramp in Haïti. Sommige mensen doneren op Giro 555, anderen nemen zelf het initiatief om geld in te zamelen. Wie de ramp van heel dichtbij heeft meegemaakt, is de Amersfoorter Han van de Goor.

Zaterdag kwam hij als eerste Nederlander uit Haïti aan op Schiphol. Hij is blij met alle initiatieven uit Nederland om geld in te zamelen.

Benefiet voor Haiti

Instelling Archief Eemland
Collectie Film en geluid
Deelcollectie Film en geluid Archief Eemland
Objectnummer 70fa2ada-a1e6-11e2-9749-67d0b7c22dd5:517d6f05-9797-d597-bdd3-eb437ec39d6a
meer