Bekijken

(KOFFIE KOFFIE)

Bewoners van verzorgingshuis De Liendert ontvingen zaterdag hoog bezoek. Koningin Beatrix leverde deze dag haar bijdrage aan Make a difference day, de landelijke vrijwilligers dagen. En als de koningin komt, dan komt ook de pers. En terwijl in de recreatiezaal van verzorgingshuis De Liendert de pers door de bewoners te woord werden gestaan, stonden buiten ook enkele tientallen belangstellenden te wachten op de Koningin.

Koningin Beatrix nam de bestellingen op en deelde de maaltijden uit.

Na applaus en een welkomswoord kon de Koningin aan de slag als vrijwilliger. Verzorginshuis Liendert biedt zorg aan 87 bewoners en aan enkele tientallen bewoners van aanleunwoningen.Haar eerste taak was het ronddelen van koffie in de recreatiezaal.

Na het rond delen van de koffie maakte de Koningin een praatje met de bewoners. Achter gesloten deuren ging hare majesteit verder met haar vrijwilligerswerk. Ze trof samen met enkele bewoners voorbereidingen voor de bingo. Pers en vele bewoners wachten in de tussentijd in het restaurant. Bewoners van De Liendert kunnen dagelijks in het restaurant een eigen keuze maken en ook wijkbewoners zijn dagelijks te gast in het restaurant.

Precies op tijd ariveerde Koningin Beatrix. (effe wachten)

Quote: 3.32 - 3.39

Quote: 4.51-4.56

Koningin in Amersfoort

Instelling Archief Eemland
Collectie Film en geluid
Deelcollectie Film en geluid Archief Eemland
Objectnummer 70fa2ada-a1e6-11e2-9749-67d0b7c22dd5:820515c6-fbc4-14cf-1701-ab3b1ceabe80
meer

meer voorwerpen van Koningin in Amersfoort