Bekijken

-------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------

Bij een steekincident op de Lange Beekstraat raakten 31 maart twee mannen gewond. Een 38-jarige man uit Apeldoorn liep tijdens de vechtpartij een steekwond op. Een 20-jarige Amersfoorter werd met verwondingen in zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de vechtpartij waren vier personen betrokken. Aanleiding was een ruzie over harddrugs.

De Pastinaeck viert opening (band 32378)

De Rooms-Katholieke Mariakerk in Soestdijk hield zondag 29 maart haar laatste Eucharistieviering. De mariaparochie is verder gegaan binnen de Willibrord-parochie in Soest. Na de viering werd tijdens een processie het Mariabeeld overgebracht naar de Petrus en Pauluskerk.

Het Mijn Tent Is Top-restaurant 'De Pastinaeck' opende haar deuren in maart, met een groot openingsfeest op zaterdagavond 7 maart. De kandidaten Rianne Sleeuw en Annelie van den Bos kwamen aan in een typisch Nederlandse Daf mèt caravan. Een koningin-Beatrix-look-a-like verzorgde een openingstoespraak. Na een spannende wedstrijd, werd in mei bekend dat Rianne en Annelie de wedstrijd van het RTL-programma hebben gewonnen.

Het jubileumjaar van Amersfoort ging op 21 maart van start met een groot openingsfeest op het Onze Lieve Vrouwe Kerkhof. Burgemeester Albertine van Vliet - Kuiper gaf het startsein voor het feest. Na een verassende theateract van Close Act en een knallend vuurwerk, danste en zong het publiek mee met Jeroen van der Boom. Op het plein stonden zo'n 3500 toeschouwers. De belangstelling was groter, maar de politie moest het plein afsluiten vanwege de enorm toeloop.

Het waterpeil in de Amersfoortse grachten stond medio maart een stuk lager. Op dinsdagochtend 17 maart zochten twintig agenten in het water naar het wapen wat gebruikt zou zijn voor de moord op Amersfoorter Carol Vrede. Een 29-jarige man uit Apeldoorn werd in oktober veroordeeld tot

In de laatste week van maart werden meisjes die dit jaar 13 tot en met 16 jaar oud werden gevaccineerd tegen baarmoederhalskanker. In de media doken veel negatieve verhalen op over de vaccinatie. Zo zouden de jonge meiden hier juist ziek van worden. In Amersfoort heeft 48 procent van de meisjes de prik gehaald.

Laatste Eucharistieviering Mariakerk (band 32390)

Minister Cramer opent Energieplushuis (band 32386)

Op zaterdag 21 maart bracht Minister Cramer van Ruimte en Milieu een bezoek aan Leusden. In de Tabaksteeg opende zij het eerste Energieplus-huis van Nederland. Deze woning is gebouwd volgens een innovatief bouwconcept. Met de overtollige elektriciteit die de woning opwekt, wordt 's nachts de accu van een elektrische auto opgeladen.

Openingsfeest Amersfoort 750 (band 32390)

Steekpartij (band 32390)

Vaccinatie baarmoederhalskanker (band 32389)

Zoektocht moordwapen Vrede (kort nieuws band 32384)

een gevangenisstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging.

Jaaroverzicht: Maart 2009

Instelling Archief Eemland
Collectie Film en geluid
Deelcollectie Film en geluid Archief Eemland
Objectnummer 70fa2ada-a1e6-11e2-9749-67d0b7c22dd5:a31cc82b-38a8-0a7f-218b-976c5e9dc586
meer