Bekijken

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Kunst-freubelmarkt werd voor de tweede keer gehouden en wordt een steeds groter succes. Vorig jaar waren er 28 deelnemers en dit jaar groeide dit aantal uit tot 40 deelnemers.

In het Cavaleriemuseum in Amersfoort kwam dit weekend een beroemde veldslag uit de Amerikaanse Burgeroorlog tot leven. Tijdens het Provincie Museumweekend werd de slag om Someotherburg nagespeeld met tinnen soldaten en nagemaakt geschut ops schaal. Een groep Wargamers speelde de veldslag na, waarbij de historische achtergrond als uitgangspunt werd genomen, maar waarbij de deelnemers hun eigen fantasie konden gebruiken. De slag om Someotherburg heeft overigens nooit in werkelijkheid plaatsgevonden, maar dat had wel gekund als de echte slag om Gettysburg een ander verloop had gehad.

Schothorsters lieten zaterdag zien wat ze thuis maken. In de Guido de Brésschool was er daarom een Kunst-freubelmarkt, waar veertig bewoners uit de wijk lieten zien wat zij op het gebied van keramiek, kaarten, gipsmodellen, schilderijen te bieden hadden. Kortom: een grote variëteit aan zelfgemaakte producten.

Kortnieuws ROC (Nieuws uit weekend)

Instelling Archief Eemland
Collectie Film en geluid
Deelcollectie Film en geluid Archief Eemland
Objectnummer 70fa2ada-a1e6-11e2-9749-67d0b7c22dd5:bebd54bf-762d-b113-91d6-81ba76409785
meer