Bekijken

----------------------

-----------------------

-------------------------

--------------------------

Brandweer en politie rukten donderdagavond met veel manschappen uit, na een melding van een gaslek bij een benzinetankstation aan de Randweg in Leusden. De pompbediende nam rond 20.00 uur een gaslucht waar en waarschuwde de hulpdiensten. De politie zette een deel van de weg af. De brandweer verrichtte metingen. Korte tijd later werd duidelijk dat er geen sprake was van een gaslek. Vermoedelijk was de geur afkomstig van een tankwagen die op dat moment benzine leverde aan het station. Door de richting van de wind kwam de geur in de kassaruimte van het tankstation terrecht.

De bestuurder uit Montfoort is aangehouden omdat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Hij heeft een proces-verbaal ontvangen. Het kruispunt was ruim anderhalf uur afgesloten in verband met het ongeval.

De dode man die donderdagmiddag in een woning in Soesterberg werd aangetroffen, is door een misdrijf om het leven gekomen. Het gaat om een 55-jarige inwoner van Soesterberg.

De hennep heeft een straatwaarde van circa 60.000 euro. De stroom werd illegaal afgetapt.

De politie heeft een rechercheteam geformeerd die de zaak onderzoekt.

De politie heeft rond twee uur 's middags de deur van de woning opengebroken. Binnen vonden zij de hennepkwekerij, die bestond uit ruim vijfhonderd volwassen planten.

De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben voor het politieonderzoek.

De politie kreeg donderdag aan het begin van de middag een melding van een verdachte situatie bij een woning aan de Apollo. Omdat de deur van de woning niet open werd gedaan, heeft de politie de voordeur opengebroken.

De vrouw liep hierbij nekletsel op. Bij de veroorzaker van het ongeval zaten nog een passagier en vier kinderen in de auto. Vier van hen zijn met klachten overgebracht naar het ziekenhuis.

In de woning werd het levenloze lichaam van de 55-jarige man aangetroffen. De Soesterberger bleek door geweld om het leven te zijn gekomen.

In een flatwoning aan de Willem Barendsstraat in Amersfoort is maandag-middag een hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam de plantage op het spoor na klachten van stankoverlast.

Op de kruising van de Mozartweg met de Ringweg Randenbroek heeft maandagmorgen een ongeval plaatsgevonden, waarbij vier gewonden zijn gevallen. Een 27-jarige bestuurder uit Montfoort kwam uit de richting van de Beethovenweg rijden. Op het kruispunt met de Ringweg Randenbroek verleende hij geen voorrang aan een 38-jarige vrouw uit Leusden die voor hem van rechtsaf kwam.

Zij hebben hiervoor een tent voor de woning geplaatst. Donderdagmiddag werd de omgeving afgezet. Bewoners werden onder begeleiding naar hun woning gebracht.

Kort Nieuws Weekoverzicht

Instelling Archief Eemland
Collectie Film en geluid
Deelcollectie Film en geluid Archief Eemland
Objectnummer 70fa2ada-a1e6-11e2-9749-67d0b7c22dd5:e4e7f301-c8d4-4dad-24e6-5d9aa175f9e4
meer