Bekijken

De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt omdat er geen brandkranen in de buurt zijn. De brandweer moest speciale maatregelen nemen voor het transport van water. Kort na aankomst van de brandweer werd eerst opgeschaald naar 'middelbrand'. Toen duidelijk werd dat in meerdere

De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in. Getuigen

Het pand werd eerder dit jaar bewoond door krakers. Al vaker is brand gesticht in het pand. Op 30 augustus 2009 werd een deel van het pand verwoest door brand.

Het voormalige Sinai Complex, een Joodse instelling voor geestelijke gezondheidszorg, staat op de nominatie om gesloopt te worden. Projectontwikkelaar Burgfonds wil op het terrein woningbouw ontwikkelen.

In het Sinai Centrum aan de Laan 1914 in Amersfoort is zondagavond omstreeks 19.00 uur weer brand ontstaan. Vermoedelijk hebben smeulende restanten tussen het dak weer vlam gevat. Vrijdag werd een deel van het gebouw door brand verwoest.

Op vrijdagmiddag 1 januari werd de brand in het slooppand rond kwart over drie ontdekt. Bij aankomst van de brandweer was in meerdere vleugels van het gebouw al sprake van een uitslaande brand.

slaande brand werd om 15.28 opgeschaald naar 'grote brand'.

vleugels van het gebouw brand was ontstaan, en er sprake was van een uit-

worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Brand Sinai centrum

Instelling Archief Eemland
Collectie Film en geluid
Deelcollectie Film en geluid Archief Eemland
Objectnummer 70fa2ada-a1e6-11e2-9749-67d0b7c22dd5:f125c35b-20c3-aab6-5a0a-04fbec9b1cd4
meer

meer voorwerpen van Brand Sinai centrum