Bekijken

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De elfde van de elfde is tradtioneel de dag waarop het nieuwe carnavalsseizoen losbarst. Ook in onze regio hadden verschillende carnavalsverenigingen feestavonden georganiseerd. Het seizoen werd vrijdagavond officieel geopend met een plechtigheid rondom het beeld van Sint Joris op de Groenmarkt. De Prins van carnavalsvereniging de Meerschuimers hing een boerenkoolkrans om het hoofd van het beeld.

De leden van hockeyclub Leusden konden zaterdagmiddag het ware clubgevoel meemaken. Met behulp van de Vrienden van de club werden 700 trainingspakken aangeschaft, waardoor alle leden in hetzelfde pak naar trainingen en wedstrijden kunnen. Hockey Club Leusden is met ruim 700 leden een van de grotere verenigingen in de regio Eemland

Gespreksleider van het debat was Mohammed Chaara, onder andere bekend van de films Shouf Shouf Habibi en het Schnitzelparadijs. Ook burgemeester Van Vliet kwam nog een kijkje nemen.

Landgoed Schothorst werd dit weekeinde overvallen door een groep Vikingen. Het bleek om een vreedzaam bezoek te gaan, want de groep van 90 stoere krijgers uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Polen en Tsjechiƫ bezochten de vroegmiddeleeuwse markt op het landgoed. Daar werden ook verschillende ambachten gedemonstreerd. Op het landgoed is ook een vroegmiddeleeuwse boerderij nagebouwd.

Uit een onderzoek van de gemeenre Amersfoort, eerder dit jaar, bleek dat in de centra onvoldoende menging van culturen plaatsvindt. Ook worden de centra door te weinig meisjes bezocht.

Welke activiteiten zouden er moeten worden aangeboden in de Amersfoortse jongerencentra. Dat was de centrale vraag van het jongerendebat dat vrijdag werd gehouden in poppodium De Kelder.

Kortnieuws: ROC (Nieuws uit het weekend)

Instelling Archief Eemland
Collectie Film en geluid
Deelcollectie Film en geluid Archief Eemland
Objectnummer 70fa2ada-a1e6-11e2-9749-67d0b7c22dd5:f65d5bb6-f427-67c6-7acb-20d35b13caf8
meer