Bekijken

Beneden: Een lange en brede laan loopt in perspectief door het midden van de voorstelling. Aan de kanten staan heggen en boven opstekende puntige bomen. In de verte, aan het eind van de laan, is er een hoge fontein te zien. Op de voorgrond van de laan groepen mensen die lopen, zitten, instrumenten bespelen of met elkaar praten.

Boven: Gezicht op een met een heg omtrokken plaats met een ronde fontein in het midden. Achter de heg een dichte rij bomen. Daarvoor bloempotten met kleine boompjes. Aan de linkerkant staat een laag langwerpig huis met twee hoge schoorstenen op de punten van het dak. Aan de rechterkant een portaaltje met nis. Achter in het midden van de heg een poortje met doorkijk in het park. Mensen en drie honden wandelen rond om het fonteintje.

Gezicht op de tuinen van buitenplaats Petersburg: de orangerie, de fontein en de Russische badstoof en gezicht vanuit de grote laan op de nieuwe fontein (twee etsen op één vel)

Instelling Centraal Museum
Collectie Collectie
Deelcollectie Collectie Centraal Museum
Soort / type ets, prent
Objectnummer 22602
Materiaal papier
Bron http://centraalmuseum.nl/ontdekken/object/#o:19256
meer

meer voorwerpen van Gezicht op de tuinen van buitenplaats Petersburg: de orangerie, de fontein en de Russische badstoof en gezicht vanuit de grote laan op de nieuwe fontein (twee etsen op één vel)