Bekijken

De reliƫf decoratie op de vaas bestaat uit een mannelijk en een vrouwelijk persoon (een palmtak vasthoudend), omringd door een kanon, (rechts) wapens en een mannelijk persoon (links) op de grond die vertrapt wordt, en rechts een medaillon met een leeuw. Zie ook: opschrift.

Iets meer naar rechts een hoge vergulde beker met een deksel* en een glasgeblazen fles, die vaag de studio weerkaatst, evenals de schilder en zijn ezel. Een witte kaketoe zit op de linkerkant van de tafel, waarop tevens een trosje rode kersen, trosjes witte en rode druiven, sommige gehecht aan een tak, een kleine rode zeekreeft, een tak mispels, een nautilusschelp en een zwart-witte schelp.

Op een bruin stenen tafeltje staat een vaas met bloemen (met daarin: een zonnebloem met afgesneden stengel, witte lelie, blauwe iris, paars-rode pioen, wit-rood en wit-paars gestreepte tulpen, hop, juffertje in 't groen, narcis, blauwe anemoon, goudsbloem, korenbloem, oranje tijgerlelie, witte iris en winde).

Rechts een vlinder en links een libelle (naast de iris). Naast de kaketoe een wit veertje en een bijtje. Links op het donkerrode voetstuk, staat een donkerrode zuil gedeeltelijk bedekt door bruine drapering. Donkere achtergrond.

Stilleven met bloemen in een vaas en een kaketoe

Instelling Centraal Museum
Collectie Collectie
Deelcollectie Collectie Centraal Museum
Soort / type schilderij
Objectnummer 26359
Materiaal doek
Bron http://centraalmuseum.nl/ontdekken/object/#o:22876
meer