Terug naar Zoekresultaten

Bekijken

001: Jasje van lichtblauw en neon-oranje polyester. Het jasje vormt een ingewikkelde constuctie, bestaande uit een lichtblauw jasje dat knielang is en lange mouwen heeft en wel twee voorpanden heeft, maar waarvan de linkerhelft van het achterpand weggesneden is. Het heeft een opstaande halsboord, revers en geen sluiting. Op de linkerschouder zit een in hoogte en breedte uitstekend stuk. Mannenpak uit de collectie Frost/Parade

002: Pantalon van neon-oranje polyester. De lange broek heeft aan weerszijden twee bandplooien en een ingestreken vouw. Het coupenaadje van de achterkant is weggevouwen naar de zijnaad ipv. naar de tailleband. In de zijnaden steekzakken. Rechts zit in de zijnaad ook de sluiting verwerkt: een over het achterpand heen vallend stukje van 3 cm breed verbergt een stukje klittenband, en aan de tailleband zit een drukknoop. De oranje stof is gevoerd met witte katoen, die tegelijk met de stof verwerkt is.

003: Blauwe laarzen van Bénoit Méléard. Het leren gedeelte van de halfhoge laarzen is eenvoudig van vorm: het bestaat uit linker en rechter deel van de schacht, en de spits toelopende teen.Hieronder loopt een dunne zwarte leren zool en onder de hiel zit een onbewerkt licht houten blokje als hak, waaronder een zwart rubberen zool. Maat 44

004: Houten doe-het-zelf vliegtuig van Jessica Helbach. Dun triplex en latjes, neon-oranje gespoten. Op twee plaatsen is een met 'perry sport' bedrukt riempje met gespen aangehecht, waarmee het vliegtuigje aan het been bevestigd kan worden.

Aan de achterkant steekt tussen schoen en hak een lusje uit van geel satijnen band. De laars is gevoerd met lichtgrijs leer en ter hoogte v.d. de wreef zit binnenin de schoen een breed elastiek waar de voet doorheen gestoken moet worden.

Binnenin het jasje zit nog een tweede lichtblauw achterpand dat ook links weggeknipt is en rechts langer, en op 45 cm eindigt in een rafelige, onafgewerkte kniprand. Over het lichtblauwe jasje heen zit nog een neon-oranje jasdeel. Dit bestaat uit een linkervoorpand, een linkerachterpand dat grotendeels is weggeknipt op een bovenste, lange strook na, dat evenals de verlengde oranje halsboord aangerimpeld is vastgezet op het lichtblauwe achterpand.

De lichtblauwe stof is bedrukt met een flockprint in lichtgrijs in motieven van een herdershond en ijsbloemen. Hiertussen zijn ijsbloemen van opgeplakte veelkleurige kristalletjs aangebracht en grillige versieringen van opgelijmd gekleurd christalzand. Het linkervoorpand is van effen lichtblauwe stof en het geheel is met lichtblauwe stof gevoerd, op de rechterhelft van het rugpand na, die van donkerblauwe glimmende kunststof is met een motief van witte sterren.

Het oranje voorpand is langer dan het lichtblauwe en het loopt onderaan horizontaal uit in een lange strook die gedrapeerd kan worden. Van oranje stof zit er nog een los achterpand in het jasje dat maar op een paar punten is vastgezet tussen buitenste en binnenste blauw achterpand.

Herenensemble bestaande uit jasje, pantalon, laarzen en vliegtuig

Instelling Centraal Museum
Collectie Collectie
Deelcollectie Collectie Centraal Museum
Soort / type broek, ensemble, herenkleding, jas, kledingaccessoire, laars
Objectnummer 28716/001-004
Materiaal hout, kunststof, leer, polyester, triplex
Bron http://centraalmuseum.nl/ontdekken/object/#o:25438
meer