Bekijken

001-002: Damesmantelpak, bestaande uit jasje (002) en rok (001) van geruite wollen stof. Pied-de-poule-achtig ruitje in geel, groen, grijs, licht- en donkerbruin. 003: kort suède jasje.

001: rok is licht gerend geknipt en heeft middenvoor en m.a. een stolpplooi. In de linkerzijnaad zit een rits en knoop, met handmatig gefestonneerd knoopsgat. De rok is gevoerd met bruin-beige voeringstof, niet dezelfde kleur als het jasje. Bruin-beige voeringstof.

002: kort jasje, getailleerd, met reverskraag en sluiting met drie imitatie-benen knopen. De mouwen hebben een klein splitje onderaan. Grijs-beige voeringstof (niet dezelfde kleur als de rok). Schoudervulling. De knoopsgaten zijn met een handmatige festonsteek afgewerkt. Het jasje heeft twee gepaspeleerde zakjes.

003: suède jasje, kleur: groenig bruin. Kort recht jasje met reverskraag en sluiting van drie met suède overtrokken knopen en gepaspeleerde knoopsgaten. Een naad loopt over de voorpanden vanaf de schouder recht naar beneden en buigt ter hoogte van de taille af naar de zijnaad; in deze naad zijn de twee zakken verwerkt. Het rugpand heeft twee coupenaadjes die naar de hals zijn aangebracht met een paar steekjes, vermoedelijk tegen het vuil worden van de kraag. Het beleg is (vermoedelijk vanwege materiaalgebrek) deels gemaakt van leer i.p.v. suède, in dezelfde kleur.

Kort damesjasje behorend bij ensemble

Instelling Centraal Museum
Collectie Collectie
Deelcollectie Collectie Centraal Museum
Soort / type dameskleding, jack, jas
Objectnummer 29041/003
Materiaal suède
Bron http://centraalmuseum.nl/ontdekken/object/#o:25896
meer