Terug naar Zoekresultaten

Bekijken

001: Een mouwloos bloesje van transparante heldergroene zijde. De stof heeft een heel fijn plissé-effect. Het bloesje heeft coupenaden, een hoog boordje, een knoopsluiting achter. De armsgaten zijn opzettelijk met een rafelrandje afgewerkt.

002 : De rok is wijd en met brede plooien en reikt tot de grond. Hij heeft geen tailleband maar alleen een biesje in de taille. De stof is van rode kunstzijde waar, behalve in een strook onderaan, blauw pluisjes ingewerkt zijn door bovenstof en voering heen.

003: De jas reikt tot de enkels en is mouwloos. Hij is enigszins getailleerd en heeft middenachter een split vanaf heuphoogte. De armsgaten zijn afgewerkt met een eenvoudig zwart biaisbandje. Het opstaand boordje en de brede overslag aan de voorkant zijn niet afgewerkt. De jas is gemaakt van 'jagersgroen' flannel van een wolmengsel.

004: De losse mouwen zijn van een donkerbruin wolmengsel en gevoerd met zwarte katoen. Ze zijn tweedelig en sluiten nauw om de onderarm door een rij van vijf knopen met lusjes.

Damesensemble bestaande uit lijfje, rok, lange jas en mouwen

Instelling Centraal Museum
Collectie Collectie
Deelcollectie Collectie Centraal Museum
Soort / type blouse, dameskleding, ensemble, mantel, rok
Objectnummer 28579/001-004
Materiaal acetaat, elastine, kunstzijde, nylon, polyester, wol, zijde
Bron http://centraalmuseum.nl/ontdekken/object/#o:25270
meer