Terug naar Zoekresultaten

Bekijken

001: De overhemdblouse is gemaakt van witte katoen. Hij heeft een klein rond kraagje, lange mouwen met manchetten en links een borstzakje.

002: De rok is gemaakt van eenzijdig geruwde witte katoen (flanel) waarvan de geruwde kant buiten genomen is. De rok is wijd en reikt tot onder de kuit. Brede plooien die allemaal dezelfde kant op wijzen zijn gestikt aan een tunnen met elastiek. Aan de binnenkant komt hier middenvoor een veter naar buiten waarmee de rok extra aangesnoerd kan worden. Op de zijnaad zijn op heuphoogte zakken aangebracht: rechthoekige zakken met een uitstulpende ingang, alleen aan de bovenrand op de rok gestikt en verder los bungelend.

003: De jas is een geheel van verschillende stoffen in wit en gebroken wit. De jas zelf is een trenchcaot van witte katoenen satijn. De extra grote kraag is van ongebleekte katoen. De voering van ongebleekt kaasdoek. De voorpanden zijn smal en raken elkaar niet. Ze zijn overvol bestikt met stroken van verschillende stofjes: het voering-kaasdoek, witte stijve organza, witte zachte transparante stof, witte crêpe. Deze stroken zijn afwisselend breed of smal, schuin geknipt, gerafeld, gelobd geknipt. De stroken zijn ingerimpeld opgestikt. Deels gaat het niet om stroken maar om in gelobde bloemen geknipte stofdelen die in laagjes opgezet zijn. Door deze opstiksels geven de voorpanden een effect als waren ze van stukjes bont samengesteld.

Damesensemble bestaande uit blouse, rok en trenchcoat

Instelling Centraal Museum
Collectie Collectie
Deelcollectie Collectie Centraal Museum
Soort / type blouse, dameskleding, ensemble, jas, rok
Objectnummer 28641/001-003
Materiaal crêpe, kaasdoek, katoen, katoenen satijn, ongebleekte katoen, organza
Bron http://centraalmuseum.nl/ontdekken/object/#o:25351
meer