Terug naar Zoekresultaten

Bekijken

001: Blouse van zwarte satijn, zijde of mengsel, met lange mouwen. Opstaande vrij hoge boord. Voor- en achterpanden zijn aangerimpeld aan schouderpas. Mouw is aangerimpeld aan schouder en manchet. Schoudervullingen zijn overtrokken met dezelfde stof. Gepaspeleerde knoopsgaten en met stof overtrokken knoopjes.

002: Rok tot over de knie van zwart suède. Rok is 106 cm wijd waar het splitje begint. Middenvoor overslaande panden die onderaan rond bijgeknipt zijn en tot 37 cm vanaf de taille vastgestikt, daaronder een split. Een 5,5 cm brede baan zwart leer loopt vanaf de taille langs de rand van de panden en langs de zoom, daarbij de ronde lijn volgend.

003: Pantalon van zwart suède, smal model. De zijnaden zijn met een 5,5 cm. brede band leer afgezet. De broek heeft een gulp middenvoor en coupenaden. De knoopsluiting mv heeft een gepaspeleerd knoopsgat. Aan de binnenkant zit een lusje met een tegenknoop. Gevoerd met voeringstof. De naden zijn steeds met een grote stiksteek doorgestikt.

004: Zwart suède jasje tot halverwege de heupen van klokkend model. Het jasje heeft raglan mouwen en een opstaande boord, en een verborgen knoopsluiting met drie gepaspeleerde knoopsgaten en met suède overtrokken knopen. De panden zijn middenvoor opvallend rond weggesneden. Langs de panden en rondom langs de zoom loop een 5,5, cm. brede strook leer mee die de ronding van de panden volgt.

De boord is ook van leer. Middenachter loopt een naad. De mouwen hebben geen manchet. Het jasje is gevoerd met zwarte voeringstof. Tussen voering en beleg loopt een smal wit biesje.

Tussen tailleband en zijnaad aan weerszijden een schuine steekzak. Aan de voorkant is de rok glad (met coupenaadjes) maar aan de achterkant aangerimpeld aan de tailleband (zonder coupenaadjes). Sluiting links met een rits die in de zak verborgen is en een knoopsluiting met gepaspeleerde knoopsgaten. Alle naden zijn met een grof stiksel geaccentueerd. Gevoerd met voeringstof.

Damesensemble bestaande uit blouse, rok, broek en jasje

Instelling Centraal Museum
Collectie Collectie
Deelcollectie Collectie Centraal Museum
Soort / type blouse, broek, dameskleding, jas, rok
Objectnummer 29094/001-004
Materiaal leer, satijn, suède, synthetisch weefsel
Bron http://centraalmuseum.nl/ontdekken/object/#o:25949
meer