Bekijken

Grote theepot met dezelfde decoratie, vergulde bloemknop op het deksel; buikig model.

Kleine theepot met dezelfde decoratie met rode bloemknop op het deksel.

Meissen koffie- en theeservies. Merk van de Marcolonieperiode 1774-1814: in blauw twee gekruiste zwaarden, tussen de gevesten een zes-puntige ster. Bestaande uit koffiepot: wit met landschapjes op de buik en deksel, met daartussen toefjes bloemen, verguld tandrandje, dekselknop donkerrode bloemknop, oor twee kruiselings over elkaar gelegde banden met vergulde aanzet gelobt. Tuit met verguldsel.

Melkkannetje: hoog model met dezelfde decoratie. Suikerpot: rond met deksel met rode bloemknop, zelfde decoratie.

Met los dekseltje, waarvan de knop ontbreekt, vermoedelijk de deksel van de grote theepot, die vervangen is door een heel exemplaar.

Schaaltje: schuitvormig model met dezelfde decoratie.

Spoelkom: ronde kom halverwege uitgeschulpt en dan recht naar boven lopend. Buitenkant landschapjes en toefjes bloemen, binnen bovenaan verguld tandrandje en onderin de bodem een bouquet bloemen.

Twaalf theekopjes met 12 schoteltjes. Oortje idem. Binnenin op de bodem een bouquetje, buiten landschapjes en toefjes, randje idem. Schoteltje rond en diep met verguld tandrandje en landschap.

Zes koffiekopjes zonder schotel, met oor, zie model theepot etc. Aan de buitenkant landschapjes met bij het oor twee toefjes, verguld tandrandje, hoog model.

Koffie- en theeservies

Instelling Centraal Museum
Collectie Collectie
Deelcollectie Collectie Centraal Museum
Soort / type Duits aardewerk, koffie- en theeservies, servies
Objectnummer 12218/001-037
Materiaal porselein
Bron http://centraalmuseum.nl/ontdekken/object/#o:8582
meer