Terug naar Zoekresultaten

Bekijken

Hierbinnen ondergrond geborduurd in groen, okergeel en terra kruissteek. Daarop bevinden zich naar het centrum toe kleiner wordend, 4 wingerdbladen van zilverkleurige kraaltjes in wit kralen omlijsting, tesamen een rank vormend. Binnentekening en takjes in enigszins geroeste kraaltjes. Stramien met wollen kruissteek en kraaltjes, tegenvoering van zeildoek.

Met wol in kruissteek en kralen geborduurd, tegengevoerd met zwarte zeildoek, in het midden een knoop. Harde vulling. Rond kussen met geschulpte rand, afgezet met gefronst roesje van terra wollen band. Het kussen is in 7 gelijke delen verdeeld, corresponderend met de uitschulpingen in de rand, en begrensd door s-vormig gebogen stralen van witte kraaltjes, die zich vanuit het middelpunt naar de rand begeven.

Twee ronde kussens met geschulpte rand, afgezet met een roesje van terra wollen band. Het kussen is in zeven gelijke delen verdeeld, corresponderend met de uitschulpingen in de rand, en begrensd door S-vormig gebogen stralen van witte kraaltjes, die vanuit het middelpunt naar buiten uitwaaieren.

Twee voetenkussens

Instelling Centraal Museum
Collectie Collectie
Deelcollectie Collectie Centraal Museum
Soort / type interieurtextiel, kussen, voetenkussen
Objectnummer 12438/001-002
Materiaal glas, kralen, metaal, wol, zeildoek
Bron http://centraalmuseum.nl/ontdekken/object/#o:8900
meer