Bekijken

Luchtfoto van het fabrieksterrein van de Nederlandsche Fabriek van Werktuigen en Spoorwegmaterieel Werkspoor te Zuilen, uit het zuidoosten. Rechts op de voorgrond de schilderwerkplaats en de lakkerij, in het midden de wagenbouwwerkplaatsen, links de smederij, daarachter de electriciteitscentrale met haven, rechts daarvan de werkplaats voor ijzerbewerking, het magazijn en de werkplaats voor houtbewerking; daarachter (ter hoogte van de spoorbrug over het Merwedekanaal) de houtloodsen met zagerij en houthaven.N.B. Het fabrieksterrein van Werkspoor werd per 1 jan. 1954 bij de gemeente Utrecht gevoegd. Dit gedeelte van het Merwedekanaal heet thans Amsterdam-Rijnkanaal.

Luchtfoto van het fabrieksterrein van de Nederlandsche Fabriek van Werktuigen en Spoorwegmaterieel Werkspoor te Zuilen, uit het zuidoosten. Rechts op de voorgrond de schilderwerkplaats en de lakkerij, in het midden de wagenbouwwerkplaatsen, links de smederij, daarachter de electriciteitscentrale met haven, rechts daarvan de werkplaats voor ijzerbewerking, het magazijn en de werkplaats voor houtbewerking; daarachter (ter hoogte van de spoorbrug over het Merwedekanaal) de houtloodsen met zagerij en houthaven.<br/><br/>N.B. Het fabrieksterrein van Werkspoor werd per 1 jan. 1954 bij de gemeente Utrecht gevoegd. <br/>Dit gedeelte van het Merwedekanaal heet thans Amsterdam-Rijnkanaal.

Instelling Het Utrechts Archief
Collectie Het Utrechts Archief
Deelcollectie Fotografische documenten 1A
Bron https://hetutrechtsarchief.nl/onderzoek/resultaten/archieven?miview=inv2&mivast=0&mizig=210&miadt=39&miaet=14&micode=BEELDBANK_FOT_DOC_1A&minr=41466838
meer

meer voorwerpen van Luchtfoto van het fabrieksterrein van de Nederlandsche Fabriek van Werktuigen en Spoorwegmaterieel Werkspoor te Zuilen, uit het zuidoosten. Rechts op de voorgrond de schilderwerkplaats en de lakkerij, in het midden de wagenbouwwerkplaatsen, links de smederij, daarachter de electriciteitscentrale met haven, rechts daarvan de werkplaats voor ijzerbewerking, het magazijn en de werkplaats voor houtbewerking; daarachter (ter hoogte van de spoorbrug over het Merwedekanaal) de houtloodsen met zagerij en houthaven.<br/><br/>N.B. Het fabrieksterrein van Werkspoor werd per 1 jan. 1954 bij de gemeente Utrecht gevoegd. <br/>Dit gedeelte van het Merwedekanaal heet thans Amsterdam-Rijnkanaal.