Bekijken

Gezicht op het terrein langs het Merwedekanaal te Utrecht waar de Industriehaven zal worden aangelegd, uit het zuidwesten; links op de achtergrond de Wagon- en Bruggenfabriek Werkspoor N.V. aan de Amsterdamsestraatweg te Zuilen.N.B. Het fabrieksterrein van Werkspoor werd per 1 jan. 1954 bij de gemeente Utrecht gevoegd. Het betreffende gedeelte van het Merwedekanaal heet tegenwoordig Amsterdam-Rijnkanaal.

Gezicht op het terrein langs het Merwedekanaal te Utrecht waar de Industriehaven zal worden aangelegd, uit het zuidwesten; links op de achtergrond de Wagon- en Bruggenfabriek Werkspoor N.V. aan de Amsterdamsestraatweg te Zuilen.<br/><br/>N.B. Het fabrieksterrein van Werkspoor werd per 1 jan. 1954 bij de gemeente Utrecht gevoegd. Het betreffende gedeelte van het Merwedekanaal heet tegenwoordig Amsterdam-Rijnkanaal.

Instelling Het Utrechts Archief
Collectie Het Utrechts Archief
Deelcollectie Fotografische documenten 1A
Bron https://hetutrechtsarchief.nl/onderzoek/resultaten/archieven?miview=inv2&mivast=0&mizig=210&miadt=39&miaet=14&micode=BEELDBANK_FOT_DOC_1A&minr=41482161
meer

meer voorwerpen van Gezicht op het terrein langs het Merwedekanaal te Utrecht waar de Industriehaven zal worden aangelegd, uit het zuidwesten; links op de achtergrond de Wagon- en Bruggenfabriek Werkspoor N.V. aan de Amsterdamsestraatweg te Zuilen.<br/><br/>N.B. Het fabrieksterrein van Werkspoor werd per 1 jan. 1954 bij de gemeente Utrecht gevoegd. Het betreffende gedeelte van het Merwedekanaal heet tegenwoordig Amsterdam-Rijnkanaal.