Beeldenroute Rampjaar 1672, Verhaal verbeeld

Meer over de beeldenroute

Stap op de fiets of trek je beste wandelschoenen aan en wees welkom bij het Fort aan de Buursteeg in de Gelderse Vallei bij de beeldenroute Rampjaar 1672, Verhaal verbeeld. Deze 9 kilometer lange fiets- en wandelroute is te beleven tot en met 16 oktober en leidt langs 12 nieuwe kunstwerken.

Je start aan Fort aan de Buursteeg en gaat binnendoor naar kasteel Renswoude en via de Linie van Juffrouwwijk binnendoor weer terug naar het Fort. Onderweg kom je misschien Margaretha Turnor tegen, vrouwe van Amerongen die tijdens het Rampjaar correspondeerde met haar man die diplomaat was in Duitsland en een belangrijke functie had in dienst van Johan de Witt. Alle kunstwerken zijn geïnspireerd op het erfgoedthema Rampjaar 1672. Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden van vier kanten werd aangevallen. Uit het zuiden door de Zonnekoning van Frankrijk, het Noorden door Karel II van Engeland en uit het Oosten door de bisschoppen van Munster en Keulen.

De wandel- of fietstocht is voor iedereen gratis toegankelijk en de routekaart is eveneens gratis te verkrijgen bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum of restaurant de Grebbelounge, beide aan het Fort op de Buursteeg.

Meer over de beeldenroute

Aanvullende informatie

  • Datum 14-05-2022 t/m 16-10-2022
  • Periode Vroegmoderne Tijd (1500 - 1800), Eigentijdse geschiedenis (1945 tot nu)
  • Regio Gelderse Vallei
  • Plaats Buursteeg 2, 3927 EJ Renswoude, Nederland