Utrechtse kastelen en buitenplaatsen

Dag van het Kasteel

Cultureel evenement

Op maandag 6 juni is Kasteel Loenersloot in het gelijknamige dorp op de jaarlijkse Dag van het Kasteel te bezichtigen.  Bezoekers zijn van harte welkom om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 of 16.00 uur.  Elk uur kunnen bezoekers de vele ruimten, waaronder de prachtige bel-etage, de grote zolder en de toren met ruim uitzicht op eigen gelegenheid bekijken.  Er is verder ieder uur prachtige muziek en in en om het kasteel is veel te doen!

Reserveren

De toegangsprijs is € 3,00 voor beschermers (leden) van Utrechts Landschap en € 6,00 voor niet-beschermers. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Reserveren via www.utrechtslandschap.nl/activiteiten.  Kiest u één van de hierboven aangegeven uren. Op de dag zelf kan men zich bij de tent (kassa) op de oprijlaan aanmelden.  Daar kan alleen gepind worden.

Parkrondleiding

Om 12.30, 13.45 en 16.00 uur is er een parkrondleiding.  Deze zijn gratis, maar reserveer a.u.b. In het park is ook een speurtocht uitgezet. En in de kluizenaarshut schijnt een kluizenaar gesignaleerd te zijn?

In en rond het kasteel

In het slot, beheerd door Utrechts Landschap,  zijn op die 6e juni fraaie prenten van het vroegere kasteel en bewoners tentoongesteld.  Elk uur worden video’s vertoond. Eén betreft de laatste kleurrijke bewoonster, barones M. van Nagell -Martini Buys. Er is ook een film uit 1988, met de barones in levende lijve! Kinderen kunnen op de oprijlaan blikgooien, steltlopen, zaklopen e.d. en zich laten schminken.

Elk uur miniconcerten: op de tafelpiano

Kaoru Iwamura, professioneel pianofortebespeelster, geeft elk uur op de geheel gerestaureerde Broadwood tafelpiano uit 1829 een mini-concert met werken van bekende componisten!  

 

Informatie over het kasteel

Op www.kasteelloenersloot.nl  staat veel informatie over het fraai gerestaureerde 13e-eeuwse kasteel. Na de grote verbouwing tot een zomerverblijf 250 jaar geleden is het in 18e-eeuwse stijl ingericht, met behoud van middeleeuwse kenmerken als slotgracht, stokoude toren, dikke muren en kloostermoppen.  Op die site staat ook informatie over zeker in deze tijd het prachtige park.

Horeca, parkeren

Op de oprijlaan is voor deze dag een aantrekkelijke horecagelegenheid ingericht. Parkeren kan op de met lichtgroene borden aangegeven speciale gratis kasteel-parkeerplaats, op 10 minuten lopen van het kasteel.  Medewerkers wijzen de weg. Welkom op 6 juni!

Aanvullende informatie