De Groate Utreg Kwis

Cultureel evenement
Drie rondes en een finale: 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 5 november
Gratis

Over de stad en provincie Utrecht is veel kennis te vinden en er is nog veel te ontdekken. Hoe kun je al die kennis en ontdekkingen nog breder uitdragen? En hoe kunnen we al die informatie ook benutten om mensen elkaars geschiedenissen te tonen? Want die verhalen maken uiteindelijk gezamenlijk het verhaal van stad en provincie!

Het antwoord dat wij gevonden hebben op die vragen is een eigentijdse en speelse activiteit: De Groate Utreg Kwis. In het kader van de viering van 900 jaar stadsrechten gaan we samen ontdekken, samen leren, samen groeien. Maar ook… samen feestvieren.

Inwoners van Utrecht kunnen meedoen aan De Groate Utreg Kwis door deel te nemen aan de drie voorrondes op 24 september, 8 en 22 oktober tussen 15.30 en 17.30 uur op diverse locaties in de stad. Teams die goed scoren gaan door naar de finale op 5 november in de Bibliotheek Neude vanaf 19.30 uur. Inschrijven voor (gratis) deelname kan nu op de website.

Een eerste ‘proeve’ vond plaats op 3 juni jl. toen bekende Utrechters in Het Utrechts Archief, onder toeziend oog van burgemeester Sharon Dijksma, live op RTV-Utrecht met elkaar de strijd aangingen (hier terug te zien).

Maar genoeg geschreven, aan de gang: weet u het antwoord op deze vraag?

Lees meer op: https://degroateutregkwis.nl/

 

Aanvullende informatie

  • Datum 24-09-2022 t/m 05-11-2022
  • Type Cultureel evenement
  • Regio Utrecht stad
  • Plaats Utrecht, Nederland