De Nationale Archeologiedagen

Naar het programma van de Archeologiedagen

Op de Nationale Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni 2021 kan iedereen kennis maken met alle facetten van archeologie in Nederland. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat. Dat kan dit jaar online én weer in het veld.

In de provincie Utrecht kun je onder meer wandelen door de prehistorie op de Utrechtse Heuvelrug. Deze 7,8 km lange wandeling voert je langs resten uit de prehistorie zoals grafheuvels en raatakkers. 

Of ontdek samen met Beleef de Geschiedenis en Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop de eeuwenoude boerderij waar Beleef de Geschiedenis gevestigd is. Kinderen kunnen er als echte archeoloog een hele pot maken van scherven en je kunt luisteren naar de verhalen van de Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop over opgravingen die in de omgeving hebben plaatsgevonden en je ziet bijbehorend vondstenmateriaal. 

Dan kun je verder ook nog op fossielenjacht in Utrecht, in het natuurgebied Breeveen speuren naar restanten van loopgraven, stellingen, schuttersputjes en bomkraters, online luisteren naar een lezing van Alexander van de Bunt over de vroegere bewoners van de Lage Landen en nog veel meer. Het hele programma vind je op de website.

Naar het programma van de Archeologiedagen