De Vechtstreek vanuit de lucht

Tentoonstelling

Nu in het Vechtstreekmuseum: de tentoonstelling ‘De Vechtstreek vanuit de lucht’. Met  luchtfoto’s van de Vecht en de Angstel die zijn gemaakt met een dronecamera door de in Breukelen woonachtige fotograaf Gerhard Hof (1950). Het Vechtstreekmuseum is erg blij werk van deze fotograaf in een tentoonstelling te mogen tonen aan het publiek.

De luchtfoto’s tonen de Vecht van Utrecht tot Muiden en de Angstel vanaf Nieuwersluis tot Ouderkerk aan de Amstel. Naast deze rivierfoto’s worden er in deze tentoonstelling op digitale schermen ook veel foto’s getoond van de aan de rivieren gelegen kernen én de Vechtstreek in de winter. En ook de forten van de Hollandse Waterlinie zijn uitgebreid met de dronecamera vastgelegd en te zien in deze tentoonstelling. Daarnaast zijn er enkele oude luchtfoto’s uit de vorige eeuw te zien, waarbij ook steeds de huidige situatie met een drone is vastgelegd.

Nog niet eerder waren er op een plek zoveel luchtfoto’s van de Vechtstreek te zien als bij deze tentoonstelling. Kortom, een ware ode vanuit de lucht aan dit prachtige en bijzondere landschap.

 

Aanvullende informatie