Donders Stadswandeling

Kinderactiviteit
14 augustus, 21 augustus, 11 september, 25 september. Tijd: 10.30u
gratis

Het UMU presenteert in samenwerking met Utrecht Free Tours: de ‘Donders stadswandeling’. Tijdens deze ontdekkingstocht voor het hele gezin maak je op boeiende en interactieve wijze kennis met de wetenschap in Utrecht, aan de hand van het verhaal over het leven en het onderzoek van professor F.C. Donders. De gids neemt je mee in een stukje geschiedenis van onze wetenschap. Je bezoekt verborgen “Dondersplekken” en gaat zelf op onderzoek uit, door bijvoorbeeld proefjes te doen over kleurenblindheid.

Professor F.C. Donders

Professor F.C. Donders is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de oogheelkunde in Nederland. Hij was een vooraanstaand wetenschapper van de Universiteit Utrecht. Dit is niet alleen terug te zien in de stad (hij heeft een eigen standbeeld, er is een straat én een gebouw naar hem vernoemd), maar straks ook in het vernieuwde UMU, waar een deel van de tentoonstelling aan zijn werk gewijd wordt.

 

Inschrijven

Vanaf 4 juli wordt er bijna elke twee weken een Donders stadswandeling georganiseerd. Je kunt je inschrijven via onze website! Deelname is gratis.

Extra info