Havendagen Woerden

Open dag

Het weekend van 9, 10 en 11 juni 2022 gaat het mooiste nautische spektakel van Woerden en omstreken weer plaats vinden in de Woerdense haven. Prachtige sleepboten, mooie opduwers, ronkende motoren en een grote gezellige kramenmarkt. Daarnaast ligt er dit jaar voor het eerst 500 meter aan scheepslengte van de oude binnenvaart vloot. Het oudste schip is gebouwd in 1891 de overige schepen zijn gebouwd tussen 1900-1930.

Dit jaar betrekken we er voor het eerst ook de donderdagavond 9 juni bij, aangezien er vaak op donderdag al de nodige schepen liggen en er vaak al allerlei publiek is hebben we er dit jaar voor gekozen om uit te breiden met de donderdagavond. Deze avond zal een muzikale tint krijgen waarin er uiteraard ook al genoten kan worden van een hapje en een drankje verzorgd door onze hoofdsponsor Grand Cafe Plein 7.

Vrijdagavond 10 juni gaat het prachtige Singelgracht concert weer plaats vinden, de Woerdense variant van het Amsterdamse Prinsengracht concert, in onze eigen haven. Na het succesvolle Singelgracht concert in 2019 is het bestuur van stichting Havendagen Woerden in samenwerking met Excelsior Woerden er wederom in geslaagd om u ook dit jaar een prachtige muzikale avond op het water mee te laten maken.

Vrijdagavond bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom om met uw sloep/jacht/roeiboot in de haven om een plek te veroveren zodat u vanaf 20.00 uur eerste rang kan gaan genieten van een prachtig en tevens gratis open lucht concert. Mocht u niet in het bezit van een boot zijn bent u uiteraard ook van harte uitgenodigd om vanaf de kant te komen beleven en genieten van een lange zomeravond met het Excelsior orkest en de overige, merendeels Woerdense, artiesten. Gratis entree dus neem gerust je vrienden en kennissen mee.

Vervolgens zal zaterdag 11 juni de laatste dag vol plezier en vermaak zijn waarbij met name de zaterdagmiddag een ware publiektrekker gaat worden. We hebben namelijk iets heel bijzonders in petto, kleine tip: we gaan dit samen doen met de oude Hollandse waterlinie. Verder verklappen we nog niks maar neem van ons aan, dit gaat echt de moeite waard worden om voor naar de Woerdense Havendagen te komen.

Meer informatie op onze website