Historisch Café door Oud-Utrecht

Lezing
Historisch Café: onderwerpen en data

Historische vereniging Oud-Utrecht organiseert tweemaandelijks een Historisch Café in Bibliotheek Neude of het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht waarbij een spreker een interessant verhaal over Utrecht deelt.

Het eerstvolgende Historisch Café is op

12 november – Theaterzaal Bibliotheek Neude
Anton Mor door Thera Coppens
Antonius Mor werd ca 1517 aan de Utrechtse Oudegracht geboren als zoon van een wolverver. Omdat hij andere talenten had dan zijn vader werd hij in de leer gedaan bij de beroemde kanunnik Jan van Scorel. Ruim dertig jaar later was hij de meest gevierde portretschilder aan het keizerlijk hof te Brussel en werd hij vergeleken met de grote Venetiaanse schilder Titiaan.
De biografie van Thera Coppens is geschreven tegen het panoramisch decor van de ontluikende renaissance in de Lage Landen. Hoewel er een gedegen studie van meer dan dertien jaar aan ten grondslag ligt, leest het boek als een roman (meer info).

24 november - Smeezaal Bartholomeus
200 jaar Veeartsenijterrein door Peter Koolmees
Veterinair hoogleraar Peter Koolmees geeft een lezing in het Bartholomeus Gasthuis over 200 jaar diergeneeskundig onderwijs. In 1821 ging de Rijksveeartsenijschool van start met 24 ‘kweekelingen’. Rond 1960 namen de studentenaantallen enorm toe en groeide de faculteit Diergeneeskunde uit haar jasje. Hele generaties veeartsen werden klaargestoomd aan de Biltstraat en later op de Uithof. Over die lange periode zijn veel interessante verhalen te vertellen.

Info over aanmelden en tijden vind je op www.oud-utrecht.nl/agenda

Historisch Café: onderwerpen en data

Aanvullende informatie