Klompenpad Derde Erfpad

Wandeltocht

Wandelen door oud boerenland op de overgang van de bossen van de Utrechtse Heuvelrug naar de weilanden langs de Eem. Ontdek het mooie buitengebied van Soest. Wandelen door verschillende landschappen; de polders in de vallei van de Eem, een oud park, bossen en de stuifduinen van de zanderige Heuvelrug. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Derde Erfpad kruist onder meer De Stichtse Lijn bij Baarn. Dit is de spoorlijn Den Dolder-Baarn die ook door Soest rijdt. Deze spoorlijn opende op 27 juni 1898, in 1948 werd de lijn van elektra voorzien. Dit pad dankt zijn naam aan Boerderij het Derde Erf, het was de derde boerderij als men vanuit de stad Amersfoort over de Birkstraat naar Soest ging.

De rondwandeling begint bij Fletcher Hotel Het Witte Huis, Birkstraat 138 in Soest en is 9 kilometer lang.

Wil je deze route gaan wandelen?

Ja graag!

Over Klompenpaden

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden.

Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.

Aanvullende informatie