Lustrum 2021: Morgen maken we samen

Het lustrumprogramma

Dit jaar vieren Universiteit Utrecht en UMC Utrecht 385 jaar wetenschap in Utrecht. Al 385 jaar werken wij met elkaar en met anderen aan een betere wereld. Tijdens dit 77e lustrum nodigen we studenten, medewerkers en bewoners van de stad Utrecht uit om samen met ons na te denken over de toekomst. Want morgen maken we samen.

Wetenschap start met verwondering en nieuwsgierigheid. Kunnen vissen ook corona krijgen? Wetenschap is nooit af en het stellen van een uitdagende, inspirerende vraag is misschien nog wel relevanter dan het vinden van het juiste antwoord. Eén vraag kan de wereld veranderen.

De Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht nodigen daarom elke Utrechter uit om dit feestjaar een bijdrage aan de ontwikkeling van de wetenschap te leveren vanuit zijn of haar verwondering en nieuwsgierigheid. Hoe jong of oud je ook bent, waar je ook woont en welke achtergrond je ook hebt. Elke vraag doet ertoe, want elke vraag kan de start zijn van baanbrekend onderzoek. Want waar vragen uit verschillende werelden bij elkaar komen, ontstaan onverwachte inzichten. 

De Utrechtse vragen dienen als voeding voor de eigen Utrechtse Wetenschapsagenda.Deze agenda kan gaan leiden tot nieuw onderzoek of wendingen in bestaand onderzoek. 

 

Het lustrumprogramma

Aanvullende informatie

  • Datum 26-03-2021 t/m 11-11-2021
  • Periode Moderne Tijd (1800 - 1945), Eigentijdse geschiedenis (1945 tot nu), Vroegmoderne Tijd (1500 - 1800)
  • Regio Utrecht stad
  • Plaats Universiteit Utrecht